Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля помогнете алфа 147 изключва на 4500 об/мин на всички скорости!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моля помогнете алфа 147 изключва на 4500 об/мин на всички скорости!

Проблема ми е следният:купих алфа ромео 147 selespeed като тя имаше проблем в автоматичната скоростна кутия.Човека от които я взех ми каза че ще я смени за негова сметка ,но с рачни скорости.Аз се сагласих и уж жсичко мина нормално,колата си работеше перфектно ,но в един момент забелязвам ,че се включва прекъсвача на оборотите на 4500 об/мин и това го прави на всички скорости и на свободна.Та въпроса ми е дали този проблем е от смяната на автоматичната скоростна кутия с рачна,или е просто съвпадение. Проблема е че не знам дали проблема го е имал и при автоматичните скорости.Ходих при доста маистори и те ми казаха,че проблема е от смианата на скоростите,а аз си мисля че проблема едва ли е толкова сложен.МОля ако някои се е збласквал с такав проблем да помогне. Преджарително благодаря!

Ами мисля, че е от това, че компютъра не намира селеспийда и от там те вкарва в тоя "режим" до 4500 оборота...Кажи от кой град си, за да те насочим към някой , който разбира и да ти реши проблема Има много хора, който от Селеспийд минават към ръчки и колите са си ок Тоест проблема ти е лечим!
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

От Благоевград сам. Радвам се, че проблема е решим бях започнал да се отчаивам.

Comment

Ами ще трябва да дойдеш до София със сигурност
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Това не е проблем.Къде ще ми решат проблема. Към кой сервиз да се обърна. И още един въпрос,имаш ли представа колко пари ще ми излезе тая работа. Много благодаря за инфото.

Comment

Да колега трябва да се ориентираш към софийските сервизи , за съжаление в нашия град няма свестен майстор за италианки !

Comment

Писах ти на ЛС към кой да се обърнеш в София

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от Djalev Покажи съобщение
                Да колега трябва да се ориентираш към софийските сервизи , за съжаление в нашия град няма свестен майстор за италианки !
                Да колега за съжаление е така.Иначе всички се тупат в гърдите и се правят на специялисти ,ама накрая абе не съм сигурен виж това виж онова и.т.н. писнало ми е.

---------- Post added at 20:35 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Писах ти на ЛС към кой да се обърнеш в София
                Благодаря колега дано всичко да се оправи.

---------- Post added at 20:42 ---------- Previous post was at 20:35 ----------

ако някои е имал подобен проблем нека коментира.благодаря

Comment

Колега мисля че има кой да я излекува и в Благоевград,освен ако не си бил и там.
                  Отиваш в Струмско,караш по Броди,след Техномаркет и Бриколаж има кръстовище,от ляво е детска градина,от дясно магазин за железарии,тръгваш на дясно покрай железарския магазин и след малко си пред правилния сервиз.
                  Ако искаш мога да ти пусна на ЛС телефона на човека,работи бавно но сигурно,и си има идея от италианки.
                  Аз лично съм доволен от сервиза.
                  Last edited by Кайо; d.m.y г., 19:08.
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                    Колега мисля че има кой да я излекува и в Благоевград,освен ако не си бил и там.
                    Отиваш в Струмско,караш по Броди,след Техномаркет и Бриколаж има кръстовище,от ляво е детска градина,от дясно магазин за железарии,тръгваш на дясно покрай железарския магазин и след малко си пред правилния сервиз.
                    Ако искаш мога да ти пусна на ЛС телефона на човека,работи бавно но сигурно,и си има идея от италианки.
                    Аз лично съм доволен от сервиза.
                    Колега не искам да го обиждам човека там ама много неща не са му ясни , иначе всички съм ги обиколил,но няма значение записал съм час в един сервиз в софия и да ти кажа честно човека беше много наясно с проблема.Ще пиша като има резултат.Все пак благодаря за инфото.
                    Last edited by badbandy; d.m.y г., 21:18.

Comment

Първоначално публикувано от badbandy Покажи съобщение
                      Колега не искам да го обиждам човека там ама много неща не са му ясни , иначе всички съм ги обиколил,но няма значение записал съм час в един сервиз в софия и да ти кажа честно човека беше много наясно с проблема.Ще пиша като има резултат.Все пак благодаря за инфото.
                      Успех Колега и пиши като имаш новини пиши,радвам се че има още един алфист в Благоевград.
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Трябва да се презапише софтуера с такъв от стандартна 147-ца с ръчни скорости. Няма друг вариант.
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                          Трябва да се презапише софтуера с такъв от стандартна 147-ца с ръчни скорости. Няма друг вариант.
                          Да и трябва да е оригинален обаче
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ма вие сериозно ли? Няма нужда да се префлашва ЕКУ-то И така може да си работи просто си има процедура
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А заслужава ли цялата процедура по смяна на кутии, слагане на педали и т.н. , при положение, че здрав робот вече не толкова голяма цифра? А и повечето случаи става само с почистване и смяна на уплътнения. Питам информативно. Не целя да се заяждам.
                              Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Working...
                              X